Magyar Ă©telek

Egyéb







Gyulaházi rostospecsenye

Készülhet sertéskarajból vagy csirkemellből. A húst először kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágva megöntözzük a száraz fehérborral, meg egy kevés étolajjal, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk. Ekkor a pácléből kivesszük a húsdarabokat, és erősen borsos lisztben megforgatjuk. (Lehet bors helyett paprikázni a lisztet, úgy is kitűnő.) Ezután a húsdarabokat cikkekre vágott vöröshagymával meg hajszálvékony szalonnaszeletekkel váltogatva nyársra vagy hurkapálcikákra fűzzük, és roston vagy a sütőben (egy tepsi szélére támasztva a pálcikák két végét) megsütjük. Körítése lehet burgonya meg saláta, de tálalhatjuk úgy is, hogy a tálat sűrű sajtmártással alapozzuk, meghintjük petrezselyemzölddel, és erre fektetjük a felfűzött húst.

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 1 dl fehérbor
- 1 kanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- bors, liszt

A közzététel dátuma: 2011-03-28



 12 

Összesen: 76 db




Magyar Ă©telek
Grillételek és rostonsültek


Látogatók száma: 732023