Magyar Ă©telek

Egyéb







Húspogácsák rostélyon sütve

A húst nagyobb kockákra daraboljuk, megsózzuk, és 24 óráig hidegen pihentetjük, utána nagyobb méretű darálón egyszer megdaráljuk, majd ismét 1 óráig pihentetjük. Ezután a legfinomabb darálón ismét megdaráljuk, és 1 órát pihentetjük. Hozzákeverjük a sütőport, és V 2 órai állás után alaposan összegyúrjuk, kb. 1/2 dl vizei adunk hozzá, majd gombócokat formálunk belőle vizes kézzel. Vizezett deszkán tenyérrel kis- ujjnyi vastagra lapítjuk, tenyerünk élével (vizezve) körkörösen szeletté formázzuk, és roston parázs felett megsütjük. Tálalás előtt vizes, sós olajjal vagy vajjal meglocsoljuk, és aprított vöröshagymával tálaljuk. (Az olajat sóval, egy kevés vízzel összerázzak.) Tálaláskor meghintjük törött borssal is.

Hozzávalók:
- 1 kg marhahĂşs
- 15 dkg hagyma finomra vágva
- 10 dkg zöldpaprika (erős, csöves)
- 1/2 dkg sütőpor
- sĂł

A közzététel dátuma: 2011-03-31



 15 

Összesen: 76 db




Magyar Ă©telek
Grillételek és rostonsültek


Látogatók száma: 718614