Magyar Ă©telek

Egyéb







Roston sült fűszeres hal

Kisebb halakat megtisztítunk, és kiszedjük a belsejüket. Az ikrát és a tejet félretesszük. A mustárt törött borssal és pirospaprikával ízesítjük, simára keverjük az ikrával (vagy tejjel), hogy kenhető masszát kapjunk. A halakat keresztben többször bevágjuk, ezekbe a vágásokba kenjük a fűszeres krémet, majd a halakat finom zsemlemorzsában megmártva, megolajozott sütőrostra fektetjük. A tetejét olvasztott vajba mártott ecsettel megkenjük, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Ekkor a halakat a másik oldalukra fordítjuk, és ezt ugyancsak vajjal kenegetve sütjük ropogósra, pirosra. (Nyáron kiváló a szabadban sütni faszénparázson.) Ha nincs a sütőbe való rostunk, akkor a halat lisztbe, felvert tojásba és morzsába mártva bő forró olajban sütjük ropogós pirosra.

Hozzávalók:
- 1 kg aprĂł hal
- 10 dkg mustár
- 1 késhegynyi törött bors
- pirospaprika, zsemlemorzsa, vaj

A közzététel dátuma: 2011-05-05



 50 

Összesen: 76 db




Magyar Ă©telek
Grillételek és rostonsültek


Látogatók száma: 708867