Magyar Ă©telek

Egyéb







Roston sült kolbászkák

Egy kiló kövérkés marhahúst az elejéből, lehetőleg a nyakából, kétszer, háromszor ledarálunk, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, az áztatott fokhagyma levét, a csombort, 3 kanál vizet, a szódabikarbónát és fakanállal 20 percig dagasztjuk. Vizes kézzel ujjnyi méretű kolbászkákat formálunk belőle, s lapos tálra rakjuk. Kb. 12 órán át hideg helyen (hűtőben) pihentetjük. Sütéskor olajjal megkenjük, és úgy tesszük a szalonnával megkent sütőrácsra, vagy serpenyőbe. Mérsékelt tűznél minden oldalát forgatva gyorsan pirosra sütjük. Csípős zöldpaprikával, parázson sült burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg marhahĂşs
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál csombor (borsikafű)
- 10 gerezd fokhagyma
- só, törött bors, olaj

A közzététel dátuma: 2011-05-10



 55 

Összesen: 76 db




Magyar Ă©telek
Grillételek és rostonsültek


Látogatók száma: 708886