Magyar ételek

Egyéb







Burgonyaköretek

1. H√©j√°ban, s√≥s v√≠zben fŇĎtt burgonya.
2. H√°mozott burgonya, s√≥s v√≠zben fŇĎve (vajjal, zs√≠rral, z√∂ldpetrezselyemmel).
3. H√©j√°ban s√ľlt burgonya.
4. T√∂lt√∂tt s√ľlt burgonya. A fŇĎtt burgony√°t megh√°mozzuk, felsŇĎ negyed√©t lev√°gjuk, k√∂zep√©t kiv√°jjuk, elkeverj√ľk kev√©s zs√≠rral, vagy vajjal, s tesz√ľnk hozz√° dar√°lt sonk√°t, kev√©s tejf√∂lt, dar√°lt f√ľst√∂lt szalonn√°t vagy pir√≠tott gomb√°t √©s a burgony√°ba t√∂ltj√ľk, r√°tessz√ľk a lev√°gott negyedet √©s sz√©p pirosra s√ľtj√ľk.
5. Vele s√ľlt burgonya, melyet nyers vagy fŇĎtt √°llapotban, negyed vagy nyolcadokra v√°gva vajban, zs√≠rban, vagy hal, esetleg h√ļs mellett s√ľt√ľnk.
6. Burgonya met√©lt. 1 cm vastag, 3-4 cm hossz√ļ met√©ltre v√°gva √©s olajban vagy zs√≠rban megs√ľtve.
7. Kockaburgonya 1 1/2 cm kock√°ra v√°gva, s√ľtve.
8. Szalmaburgonya szalmasz√°l v√©konys√°g√ļra v√°gva, kis√ľtve.
9. Gyalult burgonya uborkagyalun legyalulva, kis√ľtve.
10. √Ātt√∂rt burgonya g√∂ngy√∂l√©k. Az √°tt√∂rt burgony√°t henger alak√ļra form√°zzuk, morzs√°ba forgatva kis√ľtj√ľk.
11. Anna burgonya. Egyforma burgony√°b√≥l, hasonl√≥an egyforma szeleteket v√°gunk, ezekbŇĎl 5 db-ot egym√°sra rakunk, k√∂zben s√≥zzuk, fŇĪszerezz√ľk, vajazzuk, serpenyŇĎben aranys√°rg√°ra pir√≠tjuk.
12. Pir√≠tott v. stricelt (reszelt) burgonya. FŇĎtt burgonya reszelve vagy t√∂rve, pir√≠tott hagym√°val zs√≠rosan k√©sz√ľl, serpenyŇĎben lepir√≠tva.
13. Szalonn√°s burgonya. A pir√≠tott hagyma mellett, kock√°ra v√°gott szalonn√°t is kever√ľnk a burgony√°hoz.
14. Felszeletelt nyers vagy fŇĎtt burgony√°t, forr√≥ zs√≠rban √°ts√ľtj√ľk, √©s finomra v√°gott z√∂ldpetrezselyemmel megsz√≥rjuk.
15. H√©j√°ban s√ľlt burgony√°t megh√°mozzuk, megt√∂rj√ľk, megfŇĪszerezz√ľk, forr√≥ vajban mindk√©t oldal√°t megs√ľtj√ľk.
16. Reszelt burgonya. A f√≥'tt burgony√°t durv√°n lereszelve, vagy szeletelve, morzs√°val √©s reszelt sajttal √°ts√ľtj√ľk.
17. Tejf√∂l√∂s burgonya. A fŇĎtt burgony√°t felszeletelj√ľk √©s tejf√∂llel elkeverj√ľk.
18. Sonk√°s burgonya. A fŇĎtt burgony√°t felszeletelj√ľk, √©s pir√≠tott hagym√°val, sonk√°val keverj√ľk el.
19. A fŇĎtt burgony√°t felkarik√°zzuk, vajban pir√≠tott hagym√°val, s√≥val, t√∂r√∂tt borssal fŇĪszerezve, petrezselyemmel megszŇĪrve t√°laljuk.
20. A fŇĎtt burgony√°t megh√°mozzuk, kett√©v√°gjuk, a v√°g√°si fel√ľletet megvajazzuk, megsz√≥rjuk k√∂m√©nymaggal, s tesz√ľnk r√° v√©kony f√ľst√∂lt szalonna szeleteket. S√ľtŇĎben megpir√≠tjuk.
21. Hagym√°s burgonya. A burgony√°kat megh√°mozzuk f√©lig megfŇĎzz√ľk (s√≥s v√≠zben), majd kereszt alakban bev√°gjuk. A hagym√°t j√≥ v√©konyan felszeletelj√ľk √©s a kereszt v√°gatokba helyezz√ľk. A burgony√°kat megs√≥zzuk, √©s megzs√≠rozott tŇĪz√°ll√≥ t√°lra helyezz√ľk √©s s√ľtŇĎbe tessz√ľk. Addig s√ľtj√ľk am√≠g meg nem puhul. A burgony√°k tetej√©t meghintj√ľk reszelt sajttal, √©s s√ľtŇĎbe visszatolva m√©g n√©h√°ny percig s√ľtj√ľk, am√≠g a sajt meg nem olvad.

A közzététel dátuma: 2011-07-18



 6 

Összesen: 39 db




Magyar ételek
Köretek


Látogatók száma: 718941