Magyar ételek

Egyéb







Dorozsmai palacsintametélt

A fenti anyagokb√≥l v√©kony palacsint√°kat s√ľt√ľnk. Kisujjnyi sz√©les met√©ltre v√°gjuk. A finomra v√°gott v√∂r√∂shagym√°t kev√©s olajon √ľvegesre p√°roljuk, hozz√°adjuk a paprik√°t √©s paradicsomot is feldarabolva. Kicsit megpir√≠tjuk, majd hozz√°adjuk a dar√°lt h√ļst √©s j√≥l elkeverj√ľk, majd kev√©s v√≠zzel (vagy borral) puh√°ra p√°roljuk. A tejfelt elkeverj√ľk a toj√°ss√°rg√°kkal, elkeverj√ľk a dar√°lt h√ļssal, hozz√°adjuk a toj√°sok kem√©nyre felvert habj√°t is, √©s √∂sszekeverj√ľk a palacsintamet√©lttel. Kizs√≠rozott morzs√°val meghintett tŇĪz√°ll√≥ t√°lba tessz√ľk √©s ropog√≥sra megs√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
Palacsintatészta:
- 25 dkg liszt
- 2 db toj√°s
- 1 dl tej
- sz√≥dav√≠z, √©s a s√ľt√©shez olaj

Töltelék:
- 30 dkg dar√°lt sert√©sh√ļs
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika (vagy lecsó)
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 2 db toj√°s
- 2 dl tejföl
- olaj, só, zsemlemorzsa, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-07-19



 7 

Összesen: 39 db




Magyar ételek
Köretek


Látogatók száma: 731889