Magyar ételek

Egyéb







Felvidéki gombóc

A zseml√©ket kock√°ra vagdaljuk, zs√≠rban megpir√≠tjuk, majd tejjel meglocsoljuk. A lisztbŇĎl a toj√°sokkal √©s egy kev√©s langyos s√≥s tejjel kevert v√≠zzel, valamint a reszelt fŇĎtt burgony√°val, gyenge galuskat√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk. Hozz√°keverj√ľk a pir√≠tott zsemlekock√°kat √©s tejben megfuttatott √©lesztŇĎt. Kicsit pihentetj√ľk, majd tiszta konyharuha egyik oldal√°t megzs√≠rozzuk, r√°tessz√ľk a t√©szt√°t, henger alak√ļra form√°zzuk √©s feltekerj√ľk. V√©geit megk√∂tj√ľk √©s s√≥s forr√≥ v√≠zben 35 percig fŇĎzz√ľk. Ezut√°n lecsurgatjuk, kibontjuk a konyharuh√°b√≥l √©s ujjnyi vastag szeletekre v√°gva t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 4 db szárított zsemle
- 2 dl tej
- 5 dkg zsír
- 40 dkg liszt
- 2 db részlet
- 1 dkg √©lesztŇĎ
- fŇĎtt burgonya
- só

A közzététel dátuma: 2011-07-20



 8 

Összesen: 39 db




Magyar ételek
Köretek


Látogatók száma: 718979