Magyar Ă©telek

Egyéb







Kaposvári galuska

A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, egy kevés sós vízben kásává főzzük. Fakanállal összedolgozzuk, majd visszatéve a tűzre, apránként hozzáadjuk a lisztet. Ügyeljünk arra, hogy szép sima legyen. Addig hagyjuk a tűzön folytonos keverés közben, míg hólyagot nem vet. Amíg a burgonya fő, bő zsírban vöröshagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük tejföllel. Forró zsírba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyakását. Nem kevergetjük, csak összerázzuk. Forrón tálaljuk vagdalt húshoz.

Hozzávaló:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- só, zsír, vöröshagyma, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2011-07-27



 15 

Összesen: 39 db




Magyar Ă©telek
Köretek


Látogatók száma: 702455