Magyar ételek

Egyéb







Must√°ros, sajtos galuska

A vajat egy l√°bosban felolvasztjuk, r√°√∂ntj√ľk a tejet √©s felforraljuk, majd √°lland√≥ kever√©s mellett, lassan hozz√°adjuk a lisztet. Alaposan elkeverj√ľk, √©s hagyjuk lehŇĪlni. Belekever√ľnk h√°rom toj√°st √©s 2-3 dkg reszelt-sajtot, a must√°rt, megs√≥zzuk, megborsozzuk, tesz√ľnk m√©g hozz√° egy csipet szerecsendi√≥t, majd m√©g egyszer j√≥l elkeverj√ľk. Forr√°sban levŇĎ s√≥s v√≠zbe, kan√°llal, nagy galusk√°kat szaggatunk, √©s 10 percig fŇĎzz√ľk. SzŇĪrŇĎkan√°llal kiszedj√ľk, j√≥l lecsepegtetj√ľk, √©s vajjal kikent tŇĪz√°ll√≥ t√°lba szedj√ľk. A tejf√∂lt enyh√©n megs√≥zzuk, belekeverj√ľk a reszelt sajt fel√©t, egy kiskan√°l must√°rt, a toj√°ss√°rg√°j√°t √©s a galusk√°ra √∂ntj√ľk. Tetej√©re reszelt sajtot hint√ľnk √©s s√ľtŇĎben sz√©p pirosra s√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 db toj√°s
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db toj√°ss√°rg√°ja
- 2 dl tejföl
- 2 kiskan√°l must√°r
- só, törött bors, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2011-07-31



 19 

Összesen: 39 db




Magyar ételek
Köretek


Látogatók száma: 718988