Magyar Ă©telek

Egyéb







PirĂ­tott paradicsom

A friss paradicsomokat jól megmosva kisebb cikkekre vágjuk. Zsírban (vagy vajban) egy csipet finomra vágott hagymát félig megpirítunk, majd beletesszük a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kanál vágott zöldpetrezselyemmel, és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk. Közben rázogatjuk a serpenyőt, és óvatosan megkeverjük benne a paradicsomot, hogy egyenletesen piruljon meg, de ne törjön össze. Aki szereti, füstölt szalonnával is készítheti zsír helyett. Ekkor a szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben üvegesre pirítjuk, és ebben megpirítva készítjük el, a fenti leírás szerint, a paradicsomot. A pirított paradicsomot kitűnő tojásételekhez, sültekhez, frissensültekhez.

Hozzávalók:
- 5 dkg zsĂ­r (vagy vaj)
- 80 dkg friss, tömött, kemény húsú paradicsom
- hagyma, só, törött bors, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2011-08-03



 22 

Összesen: 39 db




Magyar Ă©telek
Köretek


Látogatók száma: 702472