Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos gombás rizs

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon vagy margarinon üvegesre pároljuk. Rátesszük a rizst és egy ' kicsit megpirítjuk. Öntünk rá 1 dl száraz fehérbort, hozzáteszünk 2 gerezd fokhagymát, megkevergetjük és elpárologtatjuk. A gombát kevés zsiradékon, hagymával megpároljuk, rátesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet, a sót, a törött borsot, hozzáadjuk a rizshez, felöntjük húslevessel (vagy vízzel) és puhára pároljuk. (A levesből kétszerese kell a víz mennyiségének.) Ha elkészült, hozzákeverjük a reszelt sajtot, s teszünk rá egy diónyi vajat vagy margarint.

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl olaj (vagy margarin)
- 15 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 mokkáskanál törött bors
- sĂł

A közzététel dátuma: 2011-08-10



 25 

Összesen: 39 db




Magyar Ă©telek
Köretek


Látogatók száma: 731910