|
Zöldborsós rizs
A cukorborsĂłt zsĂrban megpároljuk,
és a párolt rizzsel összekeverjük. A rizs párolása a következőképpen
törtĂ©nik: egy szemĂ©lyre 3-4 dkg rizst Ă©s 1/2 dkg zsĂrt számĂtunk. A
rizst kiválogatjuk, megmossuk, és tiszta ruhára téve szikkadni hagyjuk.
ForrĂł zsĂrban megfuttatjuk, majd kĂ©tszer annyi vizet öntĂĽnk rá, amennyi a
rizs térfogata. Megsózzuk, befedjük, felforraljuk, és takaréklángra
tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadni kell. Párolás közben a rizst
nem szabad kevergetni, csak villával forgassuk, hogy a szemek össze ne
törjenek. Kb. 20-25 percig tart, amĂg megpuhul. Ă–sszekeverjĂĽk a párolt
vagy konzerv zöldborsĂłval. Tálalásig meleg vĂzzel telt edĂ©nyben,
vĂzfĂĽrdĹ‘ben tartjuk.
HozzávalĂłk: - 15 dkg rizs - 50 dkg cukorborsĂł - 3 dkg zsĂr - sĂł
A közzététel dátuma: 2011-08-19
|
Összesen: 39 db
|
|
|
|