Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöldborsós rizs

A cukorborsót zsírban megpároljuk, és a párolt rizzsel összekeverjük. A rizs párolása a következőképpen történik: egy személyre 3-4 dkg rizst és 1/2 dkg zsírt számítunk. A rizst kiválogatjuk, megmossuk, és tiszta ruhára téve szikkadni hagyjuk. Forró zsírban megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Megsózzuk, befedjük, felforraljuk, és takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadni kell. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, csak villával forgassuk, hogy a szemek össze ne törjenek. Kb. 20-25 percig tart, amíg megpuhul. Összekeverjük a párolt vagy konzerv zöldborsóval. Tálalásig meleg vízzel telt edényben, vízfürdőben tartjuk.

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 50 dkg cukorborsĂł
- 3 dkg zsĂ­r
- sĂł

A közzététel dátuma: 2011-08-19



 37 

Összesen: 39 db




Magyar Ă©telek
Köretek


Látogatók száma: 731886