Magyar Ă©telek

Egyéb







Citromos burgonyasaláta

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és kb. 4-5 cm hosszú rudacskákra daraboljuk. A savanykás almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A zellert is feldaraboljuk vékony pálcákra, és mindezt elkeverjük. Salátalevet készítünk: egy citrom levét (esetleg egy kis ecetet is) elkeverjük a tejföllel, pirospaprikával, sóval, törött borssal, egy csipet porcukorral. Egy tálat kibélelünk egy fej saláta alaposan megmosott leveleivel. Beleöntjük az elkevert salátát, és metélőhagymával, feldarabolt kemény tojással megszórjuk.

Hozzávalók:
- 3 db burgonya
- 4 db alma
- 1 db zeller
- 1 dl tejföl
- 1 db citrom
- 1 fej saláta
- 2 db kemény tojás
- ecet, só, törött bors, pirospaprika, metélőhagyma, porcukor

A közzététel dátuma: 2011-09-02



 13 

Összesen: 93 db




Magyar Ă©telek
Saláták


Látogatók száma: 733100