Magyar Ă©telek

Egyéb







Fokhagymás karfiolsaláta

A rózsáira szedett karfiolt megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehűtjük, leszűrjük. A tojássárgákat elkeverjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk, és a citromot, olajat váltogatva hozzáadagoljuk. Ezután hozzáadjuk a kanálnyi mustárt, paradicsompürét, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és óvatosan összekeverjük a karfiollal. Egy kevés tejfölt is lehet beletenni. Jól lehűtve tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg tisztĂ­tott karfiol
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl citromlé
- 2 db tojás
- só, bors, paradicsompüré, zöldpetrezselyem, mustár

A közzététel dátuma: 2011-09-11



 22 

Összesen: 93 db




Magyar Ă©telek
Saláták


Látogatók száma: 718395