Magyar Ă©telek

Egyéb







Sült paprikasaláta

A paprikákat forró olajban hirtelen átsütjük, megforgatjuk, majd a külső hártyájukat éles késsel lehúzzuk. Salátalevet készítünk ecettel, cukorral, sóval, ízesítjük reszelt vöröshagymával, törött borssal és vágott zöldpetrezselyemmel. Beletesszük a nagyobb darabokra vagdalt paprikaszeleteket, és hideg helyen állni hagyjuk. Néhány óra múlva a paprikákat kivesszük a salátaléből, üvegtálra rakjuk, és a paprika sütéséből maradt olajjal leöntjük. A saláta nemcsak a húsok kísérője. Fogyaszthatjuk az étkezés bevezetőjeként, leves helyett, illetve, ha hússal vagy sajttal gazdagítjuk, kitűnő vacsoraétel is, különösen karcsúsító menüben. A megszokott, ecetes-sós-cukros vízben elkészített fejes saláta, a tejfölös uborkasaláta és a paradicsomsaláta mellett, érdemes megismernünk az idegen népek konyháján divatos salátákat, sokféle új ízzel, zamattal találkozunk.

Hozzávalók:
- 8 db húsos zöldpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem (tárkonyecet)
- 1 dl olaj
- sĂł, bors, cukor, ecet, olaj

A közzététel dátuma: 2011-10-27



 68 

Összesen: 93 db




Magyar Ă©telek
Saláták


Látogatók száma: 720370