Magyar Ă©telek

Egyéb







Szatmári paprikasaláta

A paprikát sütőben vagy a tűzhely lapján forgatva megsütjük, úgy, hogy a héjuk lehúzható legyen. Ezután a magját a magházat eltávolítjuk, és a paprikát cikkekre vágjuk úgy, mint a lecsóhoz szokás. Ugyancsak cikkekre vágjuk a paradicsomot is. Tálban elkeverjük az olajat, a borecetet, az összezúzott fokhagymát, a reszelt hagymát és a vágott petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, és habverővel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, és üvegtálon jéghidegre hűtve adjuk asztalra.

Hozzávalók:
- 6 db zöldpaprika
- 6 db paradicsompaprika
- 30 dkg aprĂł paradicsom
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál borecet vagy egy fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál reszelt hagyma
- 1 kis csomó zöldpetrezselyem
- sĂł, bors


A közzététel dátuma: 2011-10-28



 70 

Összesen: 93 db




Magyar Ă©telek
Saláták


Látogatók száma: 725115