Magyar Ă©telek

Egyéb







Vitaminsaláta

A piros káposztát, a vöröshagymát külön-külön vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk. A tarka vagy nagy szemű futóbabot megfőzzük, a kelbimbót, a zöldbabot, zöldborsót pedig megpároljuk. Egy-két órai állás után a hagymát és a káposztát kinyomkodjuk, salátaecetbe áztatjuk. A salátaecethez tegyünk egy kevés borecetet, tárkonyecetet, sót, törött borsot, lestyánlevelet, kevés reszelt gyömbért. A sárgarépát, zellert, fehérrépát szálasra lereszeljük, majd a többi hozzávalót - zöldbab, zöldborsó, szemes bab - külön-külön áztatjuk a salátaecetbe. Ha már 1-2 órát savanyodtak, kis tányérra adagoljuk. Minden anyagból kis halmokat készítünk, melyeket végül meghintünk néhány szem főtt babszemmel.

Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg tarkabab
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 25 dkg piros káposzta
- 20 dkg kelbimbĂł
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg zöldbab,
- lestánylevél, borecet, só, bors, tárkonyecet, cukor, gyömbér

A közzététel dátuma: 2011-11-16



 88 

Összesen: 93 db




Magyar Ă©telek
Saláták


Látogatók száma: 709827