Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöldborsós karalábésaláta

A zöldborsót sós vízben megfőzzük. A karalábét meghámozzuk, és 1 cm-es csíkokra vágjuk, a vajban megforgatjuk, felöntjük egy kevés vízzel, egy kis cukrot és sót teszünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Az olajból, ecetből salátaöntetet készítünk. Teszünk bele egy kis cukrot, sót, törött borsot, paprikát, szerecsendiót, borsikafüvet, egy csomó apróra vágott zöldpetrezselymet, és kaprot. A karalábét és zöldborsót kihűtjük, majd összekeverjük az öntettel. Néhány órán át hideg helyen állni hagyjuk.

Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó (egy doboz mirelit borsó)
- 75 dkg friss karalábé
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl olaj
- 1 csipet cukor
- só, törött bors, pirospaprika, szerecsendió, borsikafű, ecet, zöldpetrezselyem, kapor

A közzététel dátuma: 2011-11-19



 91 

Összesen: 93 db




Magyar Ă©telek
Saláták


Látogatók száma: 709769