Magyar ételek

Egyéb







Alföldi kolbászos pogácsa

Az √©lesztŇĎt kev√©s langyos tejben megfuttatjuk, √∂sszegy√ļrjuk a f√©l kg liszttel, k√©t toj√°ss√°rg√°j√°val. S√≥t, borsot √©s langyos tejet dolgozunk hozz√° mindaddig, am√≠g a t√©szta k√∂zepesen kem√©ny lesz. Langyos helyen dupl√°j√°ra kelesztj√ľk. Deszk√°n v√©konyra ny√ļjtjuk, majd r√°ken√ľnk 20 dkg finomra dar√°lt puha l√°ngolt kolb√°szt. Ezut√°n a t√©sztalapot felcsavarjuk, f√©lbehajtjuk, √©s ism√©t kiny√ļjtjuk, most m√°r k√©tujjnyi vastagra. Nagyobb pog√°csaszaggat√≥val kisz√ļrjuk, √©s zs√≠rozott s√ľtŇĎlemezre rakjuk. Langyos helyen m√©g 10 percig pihentetj√ľk, majd toj√°ss√°rg√°val vagy paprik√°s tejjel megkenj√ľk a tetej√©t. K√∂zepes meleg s√ľtŇĎben megs√ľtj√ľk, lehetŇĎleg mindig melegen t√°laljuk, mert √≠gy √≠zletesebb.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg √©lesztŇĎ
- 3 dl tej
- 2 db toj√°s
- 20 dkg l√°ngolt kolb√°sz
- só, töröttbors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2011-12-01



 9 

Összesen: 30 db




Magyar ételek
S√≥s s√ľtem√©nyek


Látogatók száma: 702504