Magyar ételek

Egyéb







K√°poszt√°s batyu

A burgony√°t megmossuk, h√©j√°ban, s√≥s v√≠zben megfŇĎzz√ľk. Megh√°mozzuk, melegen √°tt√∂rj√ľk, hozz√°adjuk a toj√°st, csipetnyi s√≥t √©s annyi lisztet, hogy k√∂zepesen kem√©ny t√©szt√°t kapjunk. A k√°poszt√°t elŇĎsz√∂r lereszelj√ľk, majd bes√≥zzuk. Egy ideig √°llni hagyjuk, √©s azut√°n lev√©t j√≥l kinyomkodjuk. A zs√≠rban megpir√≠tjuk, s ha m√°r puhul, a hozz√°adott cukorral barn√°ra pir√≠tjuk, megborsozzuk. A t√©szt√°t kiny√ļjtjuk, kb. 10 cm-es lapokra v√°gjuk. A kiny√ļjtott lapokra r√°halmozzuk a k√°poszt√°t, √©s a k√°poszt√°s lapokra √ļjabb t√©sztalapot helyez√ľnk, j√≥l kinyomkodjuk (a sz√©leket kenj√ľk meg toj√°sfeh√©rj√©vel, √≠gy biztosan megragad). Olajozott teflon serpenyŇĎben, mindk√©t oldal√°t megs√ľtj√ľk. J√≥l lehŇĪt√∂tt kefirt vagy tejfeles kr√©mt√ļr√≥t adjunk hozz√°.

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kg burgonya
- 75 dkg k√°poszta
- 2 evŇĎkan√°l zs√≠r
- 1 kiskan√°l cukor
- 1 db toj√°s
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-12-07



 15 

Összesen: 30 db




Magyar ételek
S√≥s s√ľtem√©nyek


Látogatók száma: 719304