Magyar Ă©telek

Egyéb







Káposztás kalács

A káposztát megreszeljük, gyengén megsózzuk, és 10 percig pihentetjük. Két dkg zsíron 1 kávéskanál cukrot megpirítunk, a káposztát kicsavarva beletesszük, és puhára pároljuk. A lisztből és az élesztővel, a zsírral, a tejföllel kalácstésztát készítünk, beledolgozzuk a kihűtött káposztát. Kikent tepsiben meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tetejét megkenjük tejföllel, előmelegített sütőben, takaréklángon sütjük 25 percig.

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 dkg zsĂ­r
- 2 dl tejföl
- 1 kg káposzta
- sĂł, zsĂ­r, cukor

A közzététel dátuma: 2011-12-08



 16 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Sós sütemények


Látogatók száma: 708781