Magyar Ă©telek

Egyéb







Káposztás pogácsa

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy ideig állni hagyjuk, kicsavarjuk levétől, és olajon egy kávéskanál cukorral megpirítjuk. Jó gazdagon megborsozzuk, és kihűtjük. Fél kg lisztet összegyúrunk 2 egész tojással, 20 dkg margarinnal, tejben megfuttatott élesztővel, hozzáadjuk a káposztát, és a hűtőszekrényben 1 napig pihentetjük. Közben időnként kivesszük és hajtogatjuk. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőlemezre helyezzük, tetejüket tojássárgával megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl olaj
- 50 dkg liszt
- 20 dkg Rama margarin
- 2 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-12-09



 17 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Sós sütemények


Látogatók száma: 702506