Magyar Ă©telek

Egyéb







Pástétomos kifli

A fentieket este gyúrjuk össze, és másnapig hideg helyen tartjuk. Ha kinyújtottuk, nem szabad már összegyúrni. A tésztából négyszögeket vágunk, megtöltjük, összesodorjuk, habart tojással megkenjük, meghintjük reszelt sajttal. Vajazott tepsiben aranybarnára sütjük és forrón tálaljuk. Töltelék: a darált disznóhúst, májat, egy kis darab reszelt zellert paprikásnak készítjük el. Ügyeljünk arra, hogy levét teljesen elfője. Kétszer megdaráljuk. Beletesszük az apróra vágott füstölt kolbászt, a tejfölt, 1 kávéskanál mustárt, szardellapasztát és zsemlemorzsát. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Olcsóbb, egyszerűbb húsos töltelékkel is készíthetjük.)

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- egy csipet sĂł

Töltelék:
- 30 dkg sertéshús
- 20 dkg máj
- egy darabka zeller
- 5 dkg füstölt kolbász
- 1 dl tejföl
- mustár, szardellapaszta, zsemlemorzsa, só, bors

A közzététel dátuma: 2011-12-12



 20 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Sós sütemények


Látogatók száma: 719297