Magyar Ă©telek

Egyéb







Tepertős pogácsa

A darált tepertĹ‘t, a vajat, a liszttel összemorzsoljuk. Az Ă©lesztĹ‘t egy kĂ©shegynyi cukorral Ă­zesĂ­tett langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi anyaghoz, Ă©s kellemes, puhán gyĂşrhatĂł tĂ©sztát kĂ©szĂ­tĂĽnk. Lisztezett gyĂşrĂłtáblán a lehetĹ‘ legvĂ©konyabbra, nĂ©gyszögletesre nyĂşjtjuk, s összehajtogatjuk, mint a vajastĂ©sztát szokás. Igen jĂł, ha a tĂ©szta estĂ©tĹ‘l reggelig Ă­gy pihen, de már 3—4 Ăłrás pihentetĂ©s után is jĂł ujjnyi vastagra nyĂşjthatjuk, a tetejĂ©t bevagdossuk, pogácsaszaggatĂłval kiszaggatjuk, s tojással megkenve pirosra, ropogĂłsra sĂĽtjĂĽk.

Hozzávalók:
- 40 dkg tepertő
- 10 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl hideg vĂ­z
- 1—2 db tojássárgája
- só és törött bors

A közzététel dátuma: 2011-12-24



 27 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Sós sütemények


Látogatók száma: 719246