Magyar Ă©telek

Egyéb







Barackos metélt

A tojásokkal vĂ­z nĂ©lkĂĽl, kĂ©t nagy levĂ©l tĂ©sztát gyĂşrunk, Ă©s gömbölyű metĂ©ltet vágunk belĹ‘le. A metĂ©lt egyik felĂ©t vĂ­zben kifĹ‘zzĂĽk, Ă©s leszűrve megzsĂ­rozzuk. A metĂ©lt másik felĂ©t forrĂł zsĂ­rban rĂłzsaszĂ­nűre sĂĽtjĂĽk. TűzállĂł tálban rĂ©tegezve lerakjuk a tĂ©sztát. Az alsĂł rĂ©teg egy sor fĹ‘tt tĂ©szta, rá porcukorral Ă©s mazsolával elkevert darált diĂłt szĂłrunk. Erre egy rĂ©teg zsĂ­rban sĂĽlt tĂ©szta következik, melyre baracklekvárt teszĂĽnk. Ă­gy rĂ©tegezzĂĽk az anyagokat; a tetejĂ©re fĹ‘tt tĂ©sztasor kerĂĽl, melyet cukorral felvert tojáshabbal vonunk be. KörĂĽlrakjuk meggybefĹ‘tt-szemekkel, Ă©s 5—6 percig sĂĽtĹ‘ben sĂĽtjĂĽk. Melegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg diĂł
- 5 dkg mazsola
- 1 db tojásfehérje
- annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek
- sĂł, zsĂ­r
- baracklekvár

A közzététel dátuma: 2012-01-22



 14 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 719017