|
Barackos metélt
A tojásokkal vĂz nĂ©lkĂĽl, kĂ©t nagy
levél tésztát gyúrunk, és gömbölyű metéltet vágunk belőle. A metélt
egyik felĂ©t vĂzben kifĹ‘zzĂĽk, Ă©s leszűrve megzsĂrozzuk. A metĂ©lt másik
felĂ©t forrĂł zsĂrban rĂłzsaszĂnűre sĂĽtjĂĽk. TűzállĂł tálban rĂ©tegezve
lerakjuk a tésztát. Az alsó réteg egy sor főtt tészta, rá porcukorral és
mazsolával elkevert darált diĂłt szĂłrunk. Erre egy rĂ©teg zsĂrban sĂĽlt
tĂ©szta következik, melyre baracklekvárt teszĂĽnk. Ăgy rĂ©tegezzĂĽk az
anyagokat; a tetejére főtt tésztasor kerül, melyet cukorral felvert
tojáshabbal vonunk be. KörĂĽlrakjuk meggybefĹ‘tt-szemekkel, Ă©s 5—6 percig
sütőben sütjük. Melegen tálaljuk.
HozzávalĂłk: - 3 db tojás - 5 dkg porcukor - 10 dkg diĂł - 5 dkg mazsola - 1 db tojásfehĂ©rje - annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek - sĂł, zsĂr - baracklekvár
A közzététel dátuma: 2012-01-22
|
Összesen: 49 db
|
|
|
|