Magyar Ă©telek

Egyéb







Gyümölcsös derelye

A tésztához való nyersanyagokat összegyúrjuk. Cipó alakúra formáljuk, és rövid ideig pihentetjük. A kompótot lecsurgatjuk, és apró kockákra vágva elkeverjük annyi barackízzel és rummal, hogy ne legyen folyós. A tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kerek lapokra egyenletesen elosztjuk a gyümölcsvagdalékot, a kör széleit tojásfehérjével megkenjük, és a tésztát félhold alakúra összehajtjuk. A széleit ujjunkkal megnyomkodjuk. A tésztákat forró zsírban aranysárgára sütjük. Vaníliás cukorral megszórva, melegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 2—3 kanál tejföl
- 4 db tojássárgája
 4 dkg cukor
Töltelék:
- 30 dkg vegyes befőtt
- 15 dkg barackĂ­z
- rum

A közzététel dátuma: 2012-01-30



 5 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 702030