Magyar Ă©telek

Egyéb







Ipolysági fánk

A liszt közepĂ©be mĂ©lyedĂ©st kĂ©szĂ­tĂĽnk, 2 dl langyos tejet öntĂĽnk bele, belemorzsoljuk az Ă©lesztĹ‘t 2 dkg cukorral, Ă©s egy kissĂ© megkelesztjĂĽk. Most a kovászba keverjĂĽk a 2 tojássárgáját, a sĂłt, a többi tejet, Ă©s az egĂ©szet fakanállal kb. 10 — 15 percig verjĂĽk. EgĂ©sz gyenge, lágy tĂ©sztát kapunk. MelegĂ­tett fedĹ‘vel lefedjĂĽk, Ă©s 3/4 Ăłrán át kelesztjĂĽk. Ezután hozzákeverjĂĽk a 2 tojás kemĂ©nyre vert habját, Ă©s mĂ©g nĂ©hány percig kelesztjĂĽk. A tĂĽkörtojás sĂĽtĹ‘ben zsĂ­rt forrĂłsĂ­tunk, zsĂ­ros kanállal a tĂ©sztábĂłl beleszaggatunk, Ă©s nem tĂşl gyorsan, hogy a közepe is átsĂĽljön, mindkĂ©t oldalát megsĂĽtjĂĽk. Cukorral meghintve, lekvárral, melegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg zsĂ­r
- 25 dkg lekvár

A közzététel dátuma: 2012-02-16



 23 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 719697