Magyar Ă©telek

Egyéb







Káposztás lángos

Az élesztőt a langyos tejben megkelesztjük, a liszt közepébe öntjük, megsózzuk, annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk. Mély tálban, letakarva, langyos helyen kelesztjük egy jó óra hosszat. Lisztezett gyúrótáblára tesszük, egy kissé kinyújtjuk, nagyobb, lisztezett bögrével kiszaggatjuk. Letakarjuk, még egy fél óráig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, állni hagyjuk, majd erősen kicsavarjuk. Forró zsírba dobjuk a káposztát, megborsozzuk, fedő alatt, gyakori keveréssel, kis lángon puhára pároljuk, majd kihűtjük. A kis lángosokat egyenként kinyújtjuk, egy kanál káposztát teszünk mindegyikre, majd a tészta széleivel letakarjuk a tölteléket. Ezután egy kicsit lelapítjuk, és bő forró zsírban kisütjük.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1/2 pohár tej
- sĂł, vĂ­z

Töltelék:
- 1 kg fehérkáposzta
- 2 kanál zsír
- só, törött bors, olaj a kisütéshez

A közzététel dátuma: 2012-02-18



 24 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 733794