Magyar Ă©telek

Egyéb







Kelt csöröge barackízzel

Az élesztőt a tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal együtt tésztává gyúrjuk. Erősen kidolgozzuk, és fél órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel keskeny téglalapokra vágjuk fel. A lapok közepén két vágást csinálunk, ebbe forgatjuk a két csücskét. Forró, bő zsírban, fedő alatt, mindkét oldalát pirosra sütjük. Szűrőkanállal, selyempapírral bélelt tepsibe szedjük. Még melegen vaníliás cukorba hempergetjük. Rummal ízesített hígított baracklekvárt adunk hozzá.

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 4 db tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 kanál rum
- egy csipet sĂł
- 10 dkg vaníliás cukor
- zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2012-02-19



 8 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 725133