Magyar Ă©telek

Egyéb







Kolbászos fánk

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben futtatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Beledagasztjuk az olajat, és jó vékonyra kinyújtjuk. Feldaraboljuk téglalap alakú darabokra, mindegyikre egy darab lángolt kolbászt helyezünk, és belecsomagoljuk. Langyos helyen pihentetjük, letakarva mindaddig, amíg sütni kezdjük. Bőséges, forró olajban pirosra sütjük, és jó melegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 2,5 dl olaj
- 25 dkg lángolt kolbász
- sĂł

A közzététel dátuma: 2012-02-20



 27 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 702000