Magyar Ă©telek

Egyéb







Lángos

A tésztát a kenyértészta eljárása szerint készítjük, de nem dagasztjuk, hanem kanállal verve, jóval lágyabbra keverjük. Ha a tészta háromszorosára megkelt, megforrósítjuk a zsírt, a tésztából kiveszünk egy kanálra valót, és vizes kézzel a tésztát a lábas nagyságának megfelelően vékonyra nyújtjuk. Zsírba tesszük, előbb fedő alatt, majd ha megfordítottuk, fedő nélkül ropogós pirosra sütjük. A vizes kézzel való nyújtástól lesz a lángos ropogós.

Hozzávalók:
- 30 dkg kenyérliszt
- 1 dkg élesztő
- 10 dkg zsĂ­r
- sĂł, langyos vĂ­z

A közzététel dátuma: 2012-02-21



 28 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 725190