Magyar Ă©telek

Egyéb







Mandulás burgonyafánk

A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még jó forrón áttörjük. Hozzátesszük a tojások sárgáját, kevés szerecsendiót, az olvasztott vajat, ha kell, megsózzuk és megborsozzuk. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtva kisebb fánkokat szúrunk ki belőle, és lehűtjük. A mandulát megtisztítjuk, gorombára összevagdaljuk. Ezután a fánkokat lisztbe, tojásfehérjébe, majd a kevés zsemlemorzsával elkevert mandulába forgatjuk, és forró olajban, piros ropogósra sütjük.

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
-10 dkg mandula
- szerecsendió, só, liszt, zsemlemorzsa, olaj, törött bors

A közzététel dátuma: 2012-02-24



 31 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 725141