Magyar Ă©telek

Egyéb







Rakott almás habos metélt

Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a magházat eltávolítjuk, és a gyümölcsöt 10 dkg cukorból készült, citromlével ízesített szirupban félpuhára főzzük. A lisztből 1 tojással könnyű metélt tésztát gyúrunk. A tejet egy kevés cukorral, egy csipet sóval, vaníliával felforraljuk. Belefőzzük a metéltet. Fakanállal kevergetjük, és ha a tészta megpuhult és besűrűsödött, levesszük a tűzről. Belekeverünk 3 tojássárgáját, 5 dkg cukrot, a mazsolát, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük a metélt kétharmad részét. Tetejére szeleteljük a lecsurgatott párolt almákat. Végül betakarjuk a megmaradt metélttel. A fehérjékből 10 dkg cukorral kemény habot verünk. A metélt tetejét vékonyan bevonjuk. A többi habból nagyobb karikákat spriccelünk a tetejére. Megszórjuk porcukorral, és mérsékelten meleg sütőben átsütjük. A tetejét megpirítjuk, tálaláskor piros és sárga gyümölcsízt öntünk egy-egy habkarikába.

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 35 dkg cukor
- 4 db tojás
- 5 dkg vaj
- 1 csomag mazsola
- 6 dl tej
- 50 dkg alma
- sĂł, citrom, vanĂ­lia

A közzététel dátuma: 2012-02-26



 9 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 719688