Magyar Ă©telek

Egyéb







Rumos kisegerek

Az Ă©lesztĹ‘t cukros, langyos tejbe morzsoljuk, meghintjĂĽk liszttel, Ă©s megfuttatjuk. A kĂ©sz kovászt összekeverjĂĽk a langyos helyen tartott liszttel, a tojássárgákkal, vajjal, rummal, cukorral, csipetnyi sĂłval Ă©s annyi langyos tejjel, hogy kemĂ©ny galuskatĂ©sztát nyerjĂĽnk. Kanállal 20—25 percig verjĂĽk, amĂ­g hĂłlyagosodni nem kezd. Ruhával letakarva kelesztjĂĽk. Ezután lisztezett gyĂşrĂłdeszkára helyezzĂĽk, ujjnyi vastagra nyĂşjtjuk, majd Ăşjra kelni hagyjuk. Kiskanállal forrĂł zsiradĂ©kba szaggatjuk, mindkĂ©t oldalát megsĂĽtjĂĽk. Tálra helyezzĂĽk, Ă©s rumos csokoládéöntettel bevonva adjuk az asztalra.

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 3 db tojássárga
- 5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 cl rum
- só, zsír vagy olaj, rumos csokoládéöntet

A közzététel dátuma: 2012-02-29



 36 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 702025