Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos burgonyakrokett

A főtt burgonyát forrón áttörjük, s ha egy kissé kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, a vajat és 7 dkg reszelt sajtot. Megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezve nagyon jól összedolgozzuk. Ha kihűlt, a szokásos módon kroketteket formálunk belőle, majd lisztbe, a tojásfehérjébe és a meghagyott reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába bundázva, felhevített zsírban piros-ropogósra sütjük.

Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 db tojássárga
- só, törött bors, szerecsendió

Bundázáshoz:
- 30 dkg zsemlemorzsa
- liszt, a tojások fehérje, zsír a sütéshez

A közzététel dátuma: 2012-03-01



 11 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 702042