Magyar Ă©telek

Egyéb







Székelybéles

A fenti anyagokból langyos vízzel kemény rétestésztát készítünk, jól kidolgozzuk, és 6 kis cipót formázunk belőle, amelyeket rögtön kinyújtunk kerek lepényformára. Egy kevés zsírral megkenve egyenként felsodorjuk, és csigaformára összegömbölyítjük őket. Ezután ismét kinyújtjuk kerekre. Jó széles lábasban egy kevés zsírt vagy olajat forrósítunk, beletesszük a tésztalapot és átsütjük. A tésztát forgatva, egymás után süssük a lapokat szép pirosra. Lehetőleg forrón tálaljuk, de hidegen is igen jó. Tálaláskor egyet-egyet vágjunk fel négy részre.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál bor
- 1 db tojás
- 2 dkg zsĂ­r
- sĂł

A közzététel dátuma: 2012-03-02



 39 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 718995