Magyar Ă©telek

Egyéb







Szilvás gombóc

A burgonyát héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, egy kevés zsírral, sóval. A tésztát meglisztezett deszkán kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Akkora egyenletes négyzet alakokat vágunk ki belőle, hogy a szilvával megtöltve se túl kicsi, se túl nagy gombócok ne legyenek. Csak magvaváló szilvát vegyünk, mossuk tisztára, magozzuk ki, és a mag helyébe egy kevés törött fahéjat és egy mokkacukrot tegyünk. A tészta közepébe rakjuk. Ezután a megtöltött tészta négy sarkát összefogjuk, jól Összenyomkodjuk, és egyenletes gombócokat formálunk belőle. A vizet felforraljuk, megsózzuk, a gombócokat belerakjuk és kifőzzük. Főzés közben nagyon óvatosan keverjük meg, hogy a gombócok ne ragadjanak a fazék aljára. Közben zsírt hevítünk, és a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk benne. A megfőtt és jól lecsurgatott gombócokat beleforgatjuk.

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 3 dkg sĂł
- 75 dkg szilva
- 15 dkg cukor
- 8 dkg zsĂ­r
- 15 dkg morzsa
- fahéj

A közzététel dátuma: 2012-03-03



 40 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 708621