Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös burgonyapogácsa

A vajat kikeverjĂĽk a tojássárgákkal, hozzátesszĂĽk a tejfölt, megsĂłzzuk, borsozzuk, egy kevĂ©s reszelt szerecsendiĂłval fűszerezzĂĽk, Ă©s nagyon jĂłl kikeverjĂĽk. BeletesszĂĽk elĹ‘bb a reszelt sajtot, majd a kihűlt, áttört burgonyát, Ă©s nagyon jĂłl összegyĂşrjuk. Kisebb pogácsákat formálunk belĹ‘le, paprikával kevert lisztbe mártjuk, serpenyĹ‘ben, egy kevĂ©s forrĂł zsĂ­rban mindkĂ©t oldalukat piros-ropogĂłsra sĂĽtjĂĽk. MegszĂłrjuk reszelt sajttal, Ă©s tejfölös-sajtos mártást tálalunk hozzá. SĂĽthetjĂĽk tĂĽkörtojássĂĽtĹ‘ben is, mint a cseh fánkot, ekkor nem mártjuk be sĂĽtĂ©s elĹ‘tt a paprikás lisztbe. Ha megsĂĽltek, 2—2 darabot egy kevĂ©s sajtkrĂ©mmel Ă–sszefogva tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg főtt, áttört burgonya
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 db tojássárga
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- só, törött bors, szerecsendió, liszt, zsír a kisütéshez, paprika

A közzététel dátuma: 2012-03-04



 42 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 719740