|
Túróscsusza tepertővel
Jó tojásos tésztát gyúrunk. Vékonyra
nyĂşjtjuk, majd szikkadni hagyjuk. Ezután kis csuszákat tĂ©pĂĽnk belĹ‘le (kb. 3X3 cm), Ă©s a deszkán hagyjuk kifĹ‘zĂ©sig. SĂłs vĂzben kifĹ‘zzĂĽk. A
szalonnát egyenletes kis kockákra vágjuk, serpenyĹ‘ben megpirĂtjuk, Ă©s
tálalásig meleg helyen tartjuk. A kifőzött, jól lecsurgatott tésztát
felhevĂtett zsĂrba tesszĂĽk, hozzátesszĂĽk a kiolvasztott szalonna
zsĂrjának egy rĂ©szĂ©t, megsĂłzzuk. A tĂşrĂłt tálaláskor morzsoljuk a
tetejére, utána jól meglocsoljuk tejföllel, és egyenletesen elosztjuk
rajta a töpörtyűt, zsĂrjával megöntözzĂĽk, sĂĽtĹ‘ben tűzállĂł tálban
átforrĂłsĂtjuk.
HozzávalĂłk: - 50 dkg liszt - 3 db tojás - 2,5 dkg sĂł - 6 dkg zsĂr - 10 dkg fĂĽstölt szalonna - 30 dkg tĂşrĂł - 1,5 dl tejföl
A közzététel dátuma: 2012-03-07
|
Összesen: 49 db
|
|
|
|