Magyar Ă©telek

Egyéb







Túróscsusza tepertővel

Jó tojásos tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd szikkadni hagyjuk. Ezután kis csuszákat tépünk belőle (kb. 3X3 cm), és a deszkán hagyjuk kifőzésig. Sós vízben kifőzzük. A szalonnát egyenletes kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, és tálalásig meleg helyen tartjuk. A kifőzött, jól lecsurgatott tésztát felhevített zsírba tesszük, hozzátesszük a kiolvasztott szalonna zsírjának egy részét, megsózzuk. A túrót tálaláskor morzsoljuk a tetejére, utána jól meglocsoljuk tejföllel, és egyenletesen elosztjuk rajta a töpörtyűt, zsírjával megöntözzük, sütőben tűzálló tálban átforrósítjuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2,5 dkg sĂł
- 6 dkg zsĂ­r
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg tĂşrĂł
- 1,5 dl tejföl

A közzététel dátuma: 2012-03-07



 48 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 718977