Magyar Ă©telek

Egyéb







Túrós metélt áfonyával

A metĂ©ltet sĂłs vĂ­zben kifĹ‘zzĂĽk, kĂ©t tojást, kevĂ©s paprikát, 15 dkg liptĂłi tĂşrĂłt, 1 evĹ‘kanál finomra vágott metĂ©lĹ‘hagymát, egy kávĂ©skanál Ĺ‘rölt borĂłkabogyĂłt adunk hozzá Ă©s jĂłl elkeverjĂĽk. Nagy porcelán tálra borĂ­tjuk, Ă©s ha kihűlt, megsűrűsödött, pogácsaszĂşrĂłval kiszaggatjuk. PalacsintatĂ©sztát kĂ©szĂ­tĂĽnk lisztbĹ‘l, tojásbĂłl, borbĂłl, Ă©s egy-egy kiszĂşrt pogácsát megmártva benne, forrĂł olajban hirtelen kisĂĽtjĂĽk (hogy a tĂşrĂł meg ne olvadjon). Ha a zsĂ­rbĂłl kivesszĂĽk, mindegyikbe nyomunk 2—3 szem borĂłkamagot, tálra halmozva, áfonyával megszĂłrjuk. Bor-mártással tálaljuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg finommetélt
- 2 db tojás
- 15 dkg liptĂłi tĂşrĂł
- 1 kávéskanál borókabogyó
- 2 dl bor
- metélőhagyma, só

Mártó tésztához:
- 10 dkg liszt
- 1/2 l áfonya
 - zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2012-03-10



 45 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 725225