Magyar Ă©telek

Egyéb







TĂşrĂłszeletek

Az áttört friss tehéntúrót keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a főtt és áttört burgonyát (amelyet jól leszűrünk passzírozás előtt, hogy száraz legyen), az egész tojásokat, a tejfölt és a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és nagyon jól összedolgozzuk. Meglisztezett nyújtódeszkára kiborítva előbb kisebb hengereket formálunk belőle, majd ezeket ugyancsak meglisztezve, a kés lapjával ütögetve, lapos szeletekre alakítjuk. Serpenyőben, egy kevés felhevített zsírban sütjük meg, mindkét oldalát szépen megpirítjuk, és azonnal tálaljuk, külön tálalva hozzá az előzőleg jól lehűtött joghurtot vagy friss tejfölt.

Hozzávalók:
- 20 dkg tĂşrĂł
- 20 dkg burgonya
- 2 db tojás
- 1/2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- sĂł, bors, zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2012-03-12



 49 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 701997