Magyar Ă©telek

Egyéb







Almás rétes

A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a cipókat egyenként is jól eldolgozzuk, korong alakúra formázzuk, olvasztott zsírral megkenjük. Ez alatt megfelelő nagyságú asztalterítővel letakarjuk az asztalt, és enyhén meglisztezzük. Elkészítjük a tölteléket, és megkenjük a sütőlapot. A kipihentetett rétestészta alá nyúlunk, és kezünk fejére vesszük, és egy kissé széthúzzuk. A lisztezett terítőre téve, lisztbe mártott kézzel óvatosan kihúzzuk az asztal széléig. A széleket leszedjük, a tésztát egy kissé szikkasztjuk, olvasztott zsírral meglocsoljuk, megtöltjük és felcsavarjuk. Olyan hosszú darabokra vágjuk, mint a sütőlap. Egymás mellé helyezzük zsírral megkenve, és középforró sütőben sütjük. Forrón szeleteljük.

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 3 dkg zsĂ­r
- egy pici sĂł
- 1 kávéskanál ecet

Töltelék:
- 1 kg alma
- 30 dkg cukor
- 10 dkg dióbél
- 10 dkg morzsa
- 5 dkg zsĂ­r
- fahéj

A közzététel dátuma: 2012-03-13



 2 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 733778