Magyar Ă©telek

Egyéb







Kapros túrós rétes

A tĂşrĂłt átpasszĂ­rozzuk, beleĂĽtjĂĽk a tojássárgákat, cukorral, mazsolával Ă©s kaporral Ă­zesĂ­tjĂĽk, tejföllel dĂşsĂ­tjuk, Ă©s jĂłl elkeverjĂĽk. A tojásfehĂ©rjĂ©kbĹ‘l vert kemĂ©ny habot Ăłvatosan beleforgatjuk. A rĂ©teslapot tiszta ruhán kiterĂ­tjĂĽk, kicsit szikkadni hagyjuk, majd zsĂ­rral meglocsoljuk, Ă©s a töltelĂ©ket a tĂ©szta szĂ©lĂ©vel párhuzamosan kb. 5—6 cm szĂ©lesen helyezzĂĽk el. A ruha segĂ­tsĂ©gĂ©vel feltekerjĂĽk, a tetejĂ©t zsĂ­rral megkenjĂĽk, Ă©s zsĂ­rozott tepsibe rakjuk. ElĹ‘melegĂ­tett sĂĽtĹ‘ben ropogĂłsra sĂĽtjĂĽk, porcukorral hintjĂĽk meg.

Hozzávalók:
- 1 réteslap
- 1 dl tejföl
- 40 dkg tĂşrĂł
- 20 dkg cukor
- 2 dkg mazsola
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- kapor

A közzététel dátuma: 2012-03-16



 26 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 701994