Magyar Ă©telek

Egyéb







Mandulás rétes

A lisztből egy tojással, egy csipet sóval, az olvasztott zsírral, az ecettel, langyos vízzel rétestésztát készítünk. A kinyújtott tésztát meglocsoljuk vajjal, vékonyan megkenjük málnalekvárral és megtöltjük. Töltelék: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, belekeverjük az őrölt mandulát, végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A tésztalapra kenjük, lazán összesodorjuk (sütés közben nagyon kiterjed), és középforró sütőben megsütjük. Tálalhatjuk borsodóval is.

Hozzávalók:
- az almás rétesnél leírt tészta

Töltelék:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg mandula

A közzététel dátuma: 2012-03-18



 32 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 725169