Magyar Ă©telek

Egyéb







Meggyes rétes

A meggyet kimagozzuk, szitán lecsurgatjuk. A kinyújtott (szétszedett) és zsírral meglocsolt réteslapokat szitált zsemlemorzsával hintjük meg. A meggyet szétterítjük a réteslapokon, megcukrozzuk, megszórjuk törött fahéjjal és dióval. Felcsavarjuk, és a megzsírozott sütőlapon, a rétes tetejét zsírral megkenve pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral hintjük meg.

Hozzávalók:
- 1 réteslap
- 1 kg meggy
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg dióbél
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 mokkáskanál törött fahéj
- 10 dkg zsĂ­r
- 10 dkg porcukor (szóráshoz)

A közzététel dátuma: 2012-03-19



 33 

Összesen: 49 db




Magyar Ă©telek
Meleg tészták


Látogatók száma: 708616