Magyar ételek

Egyéb







Diós galuska

A fenti anyagb√≥l finom √©lesztŇĎs t√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk. Ha megkelt, lisztezett deszk√°n 1 cm vastagra ny√ļjtjuk, 2 cm √°tm√©rŇĎjŇĪ f√°nkszaggat√≥val kisz√ļrjuk. A kiszaggatott t√©szt√°t olvasztott vajba √©s porcukros dar√°lt di√≥ba forgatjuk, √©s kizs√≠rozott, morzs√°val meghintett kugl√≥fform√°ba rakjuk. A form√°t f√©lig rakjuk, majd √ļjra kelesztj√ľk. Gy√ľm√∂lcs√≠zzel, tej- vagy borsod√≥val t√°laljuk.

Hozzávalók:
- 36 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- 2 dkg √©lesztŇĎ
- 4 db toj√°ss√°rg√°ja
- 2 dl tej
- 1 evŇĎkan√°l rum
- egy pici só

Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg dió és porcukor

A közzététel dátuma: 2012-03-27



 28 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 709080