Magyar ételek

Egyéb







Diós kifli

A vaj fel√©t 5 dkg liszttel √∂sszegy√ļrjuk, √©s t√©glaform√°ban kifagyasztjuk. A t√∂bbi anyagb√≥l l√°gy kal√°cst√©szt√°t k√©sz√≠t√ľnk. Ha a kal√°cs megkelt, lisztezett deszk√°n kisujjnyi vastagra lap√≠tjuk, √©s r√°szeletelj√ľk a lisztes fagyott vajat. √Ėsszehajtogatjuk, √©s egy f√©l √≥r√°ig pihentetj√ľk. A kiny√ļjt√°st m√©g k√©tszer — f√©l√≥r√°s idŇĎk√∂z√∂kben — megism√©telj√ľk. A kiny√ļjtott t√©szt√°t r√ļd alakban t√∂lts√ľk meg dar√°lt di√≥b√≥l k√©sz√≠tett sŇĪrŇĪ t√∂ltel√©kkel, a t√©szt√°t csak egyszer hajtsuk r√°, t√ľzes k√©ssel v√°gjuk egyforma darabokra, form√°ljunk belŇĎle kifliket. A tetej√©t toj√°ss√°rg√°j√°val megkenve s√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 1 dkg √©lesztŇĎ
- 1 dl langyos tej
- 1 db toj√°ss√°rg√°ja

Töltelék:
- 30 dkg dió
- 25 dkg cukor
- citromhéj

A közzététel dátuma: 2012-03-28



 30 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 718377