Magyar ételek

Egyéb







Diós lepény

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, ezut√°n adunk hozz√° egy kev√©s s√≥t, a cukrot, a toj√°ss√°rg√°kat, a langyos cukros tejben megkelesztett √©lesztŇĎt, esetleg m√©g egy kev√©s langyos tejjel r√©test√©szt√°hoz hasonl√≥ t√©szt√°t gy√ļrunk, √©s j√≥l kidolgozzuk. K√©t lapot ny√ļjtunk belŇĎle. Az egyiket tepsibe tessz√ľk, √©s r√°kenj√ľk a k√∂vetkezŇĎ t√∂ltel√©ket: a toj√°ss√°rg√°kat kikeverj√ľk a porcukorral, a dar√°lt di√≥val, egy kev√©s apr√≥ra v√°gott van√≠li√°val √©s a tejf√∂llel. Erre ker√ľl a m√°sik lap. Egy √≥r√°t kelesztj√ľk. ElŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎben s√ľtj√ľk, amikor csaknem megs√ľlt, r√°kenj√ľk a n√©gy toj√°sfeh√©rj√©bŇĎl 16 dkg cukorral vert kem√©ny habot, √©s megsz√≥rjuk v√°gott di√≥val. FelsŇĎ l√°ngon ink√°bb sz√°r√≠tjuk, mint s√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 2 db toj√°ss√°rg√°ja
- 2 dkg √©lesztŇĎ
- só, tej

Töltelék:
- 2 db toj√°ss√°rga
- 13 dkg dió és porcukor
- 3 evŇĎkan√°l tejf√∂l
- vanília

A tetejére:
- 4 db tojásfehérje
- 16 dkg cukor

A közzététel dátuma: 2012-03-29



 31 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 701355