Magyar ételek

Egyéb







Erd√©lyi gy√ľm√∂lcslep√©ny

Az √©lesztŇĎt tejben megfuttatjuk, majd √∂sszegy√ļrjuk az anyagokkal. Tepsibe t√©ve pihentetj√ľk, majd megsz√≥rjuk egy kev√©s b√ļzadar√°val, s r√°tessz√ľk a gy√ľm√∂lcs√∂t, majd a kr√©met. A lisztet elkeverj√ľk a tejf√∂llel √©s a tejjel, megfŇĎzz√ľk. A toj√°ss√°rg√°kat a cukorral j√≥l kikeverj√ľk, hozz√°vegy√≠tj√ľk a lisztes massz√°hoz a toj√°sok kem√©ny habj√°val egy√ľtt, a gy√ľm√∂lcsre √∂ntj√ľk, √©s sz√©p vil√°gosra s√ľtj√ľk.

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 kan√°l cukor
- 2 dkg √©lesztŇĎ
- 1 kg alma, vagy cseresznye, vagy meggy
- só, tejföl

Krémhez:
- 3 db toj√°s
- 25 dkg cukor
- 2 evŇĎkan√°l liszt
- 2 dl tej
- 3 dl tejföl

A közzététel dátuma: 2012-03-30



 39 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 725545