Magyar ételek

Egyéb







NŇĎiszesz√©ly

A vajat a cukorral habosra keverj√ľk, hozz√°adjuk a toj√°ss√°rg√°kat, az √©lesztŇĎt langyos tejben feloldva, a lisztet, nagyon kev√©s s√≥t √©s m√©g annyi langyos tejet, hogy k√∂nnyen verhetŇĎ, puha t√©szta legyen. A t√©szt√°t j√≥l kidolgozzuk, s fagyos zs√≠rral bekent s√ľtŇĎlemezre kenj√ľk 1 cm vastagon, langyos helyen 30 percig kelesztj√ľk. Vil√°gos r√≥zsasz√≠nŇĪre s√ľtj√ľk. Ha megs√ľlt a t√©szta, a tetej√©t lekv√°rral megkenj√ľk. A toj√°sfeh√©rj√©ket a cukorral kem√©ny habb√° verj√ľk, a lekv√°r tetej√©re √∂ntj√ľk, elsim√≠tjuk, kis l√°ngon 10 percig sz√°r√≠tjuk. Melegen kock√°ra v√°gjuk.

Hozzávalók:
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 4 toj√°ss√°rg√°ja
- 30 dkg liszt
- 1 dkg √©lesztŇĎ
- 1 dl tej

A tetejére:
- 10 dkg lekv√°r
- 25 dkg cukor
- 4 db tojásfehérje

A közzététel dátuma: 2012-04-05



 106 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
S√ľtem√©nyek, gy√ľm√∂lcs√∂s √©dess√©gek


Látogatók száma: 708473